Dybdekartene her på Dybdekart.no er et resultat av data som viser dybde med en nøyaktig posisjon for hvor dybdemålingen er gjort. Kjært barn har mange navn, og disse dataene har forskjellige navn avhengig av hvem du spør. Sonarlogg, sporlogg, ekkoloddata, og spordata kan alle være navn på det samme. Uansett hva man velger å kalle dette så trenger vi mer data for å lage fler og bedre dybdekart for deg.

Når du har tatt opp de nødvendige dataene med kombienheten din (ekkolodd og GPS i en enhet), og lagret den på ett minnekort, er det neste steget å putte minnekortet i en PC og sende innholdet til oss. Vi håper å få på plass en smidig og sikker opplastingstjeneste på sikt, men det kan ta tid og inntil dette skjer har du tre alternativer:

Av disse alternativene er mail det enkleste, men det forutsetter at hver enkelt logg er "lett" så den kan legges ved. Uansett hvordan du ønsker å sende inn dataene, så er det lurt å kontakte oss først hvis du er ny logger så vi vet hva som er på vei. Husk også vår "fartsgrense" for logging, slå av loggingen hvis du skal kjøre fortere enn 4 knop. Da sparer du oss for mye redigering, og kartene blir mer nøyaktige.

Hvis du allerede har en konto på Google Disk eller tilsvarende fildelingstjenester, så er det bare å laste opp der og sende linken til teamcolibrino@gmail.com. Vær obs på at selve opplastingen kan ta lang tid, litt avhengig av hvor store filer du skal laste opp. Det er veldig fint om du skriver hvilket vann loggfilene er fra i mailen.

Posten er det siste alternativet. Kontakt oss for postadresse, og husk å legge en lapp med ditt navn og adresse i konvolutten så vi får sendt minnekortet ditt tilbake til deg. Vær obs på at vi sletter alt annet på minnebrikken/ minnepinnen når vi henter ut dataene, for å beskytte oss mot datavirus. Sender du selve minnekortet, bør du med andre ord ta kopi hvis det er noe på minnekortet du vil ta vare på.

Skrevet av

Dybdekart.no Prosjektet for dybdekart av norske innsjøer!