Hva er et POI hos dybdekart.no?

Forskjellen på det vi kaller et POI og et waypoint er at et POI er en del av selve kartet, mens et waypoint er noe som ligger i minnet til den enkelte kartplotteren. Eksempler på slike POI er:

•Båtramper

•Bensinstasjoner

•Staker

•Lave broer

•Fredningssoner

•Spisesteder

•Marinaer

Skjermbildet under er et eksempel, det viser et utsnittet av kartet for Steinsfjorden slik det ser ut på en kartplotter fra Lowrance/ Simrad.

Her har vi lagt inn POI for bensinstasjonen, bryggene nedenfor bensinstasjonen og burgersjappa. Alle tingene kan være kjekt å vite for en som ikke har vært i Steinsfjorden før.

Oppsummert: POI viser deg ting som kan være kjekt å vite om.

Hvordan bruke POI fra dybdekart.no?

Selve kartfilen med POI er uavhengig av resten av kartet. Du kan med andre ord velge om du vil ha med POI eller ikke. Hvis du vil ha med POI laster du ned POI-filen, unzipper og legger på minnekortet ditt sammen med de vanlige kartfilene. Hvis du ikke vil ha den med, laster du bare ned (og unzipper) de vanlige kartfilene. POI-filen er navngitt slik at du skjønner hva som er kartfiler, og hva som er POI-filen på minnekortet ditt, så ved neste oppdatering kan du laste ned det som er nytt, og la resten være. Du kan ha så mange POI-kartfiler på minnekortet du måtte ønske, hvis du skal fiske i flere vann i løpet av kort tid. POI-filen er liten lagringsmessig. Du trenger ikke noe spesielt fancy utstyr i båten for å bruke dette, men det må være en kartplotter fra Lowrance eller Simrad.

Oppsummert: Last ned, unzipp, lagre på minnekort, minnekort i plotteren og du er klar.

Hvordan sende inn POI til dybdekart.no?

Som vanlig er innfallsporten til dybdekart.no teamcolibrino@gmail.com. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan sende mail, så ta kontakt via Facebook så finner vi en løsning.

Du kan sette et waypoint på din egen kartplotter, lagre til minnekortet og sende inn til oss. Husk å navngi waypointet slik at vi kan forstå hva slags POI det er. Det spiller ingen rolle hvilket symbol du velger på ditt waypoint.

Du kan bruke kartet på Gule Sider og markere punktet du vil ha med i POI-filen vår.

Zoom inn der du vil sette et punkt, og trykk på "Tegn og mål" (rød pil på bildet over). Trykk så på "Punkt" (rød firkant på bildet over). Du kan nå sette et punkt der du ønsker i kartbildet:

Med punktet på plass, kan du klikke på punktet for å legge til en beskrivelse. Denne bør være kortest mulig. Du kan legge til så mange punkter du vil, men husk at de skal være nyttige for sportsfiskere og andre båtfolk. Når du er ferdig kan du dele kartet med oss:

Trykk på "Del" øverst i høyre hjørne (rød firkant på bildet over). Da får du opp en boks midt i kartbildet med en link (rød sirkel på bildet over). Kopier den linken og send til oss. Da får vi det du har gjort, og kan legge det inn i våre systemer.

Det finnes også muligheter for å gjøre dette i Google Earth og diverse andre programmer. Men er du avansert nok til å bruke de programmene, vet du nok også hvordan du kan markere og eksportere et punkt. ;)

Vær obs på at vi forbeholder oss retten til å endre punktene og beskrivelsen av punktene. Vi kan også ekskludere punkter helt, dersom vi anser det som formålstjenlig.

Oppsummert: Gjør det som er enklest for deg.

En liten presisering helt til slutt; vi er IKKE ute etter folks fiskeplasser her. Punkter sendt til oss som inneholder fiskeplasser vil IKKE bli brukt.

" />" />

" />" />

" />" />

" />" />

Skrevet av

Dybdekart.no Prosjektet for dybdekart av norske innsjøer!